Utkast: Jan. 31, 2010

Hi people

Det har dröjt alldeles för länge sedan senaste uppdateringen men här kommer lite nytt i alla fall.
I torsdags var både jag, filipa och stina lediga från kvällsarbetet i restaurangen så vi bestämde att vi skulle fixa middag hemma hos mig och jesper på kvällen. Efter dyra köp på härliga SPAR så gjorde vi en maffig tre rätters middag. Det vart varma mackor med tomat, basilika och mozarella till förrätt. Huvudrätten bestod av en mycket lyckad pasta bolognese. Pricken över i:et blev vanlijglass med hallonkross som efterrätt :) Och icke att förglömma, filipa gjorde en spännande vinblandning som passade bra till maten!
Nedan synes Stina sminkas i vårt badrum, filipa göra varma mackor, mackor, Nuno (världens skönaste kille som joinade), filipa#2, stina#2.




Så vart det ju det här med olyckor..det är svårt att komma ifrån de helt om man är här i fyra månader som vi.
Denna gången var det inte jag eller jesper som föll offer för denna händelse, utan vår gode vän Nuno (just ja! han som är på bild några cm upp). Han är grym på snowboard o klarar det mesta. Men så av någon oklar anledning så tappade han kontrollen och föll väldigt olyckligt på röv/rygg/lår på något vis. Först trodde vi inte det vart så farligt, inte heller Nuno. Men när han skulle resa sig upp så gick det inget vidare.. Vi fixade sjuktransport och sedan fick det bli visit på sjukhuset. Lyckligtvis var det ingen större fara, inga brutna ben eller så. Han kom relativt lindrigt undan med mörkblå/svart röv. Snart är han back on track igen.



Avslutningsvis finnes ett par bilder på mig (!) från dagens åkning i Graukogel. Alltså är det jesper som står bakom kameran och visst blev det godkänt?



Ja, vad kan skrivas mer. VAD SKA VI BERÄTTA OM? VAD VILL NI VETA? =)

Draft: Jan. 21, 2010

Hej hej hej.

Idag blev det minsann ingen skidåkning. Igår när vi åkte i angertal så körde vi några runs i en av favoritpisterna, telegrafen (den kommer vi garanterat köra massa i mars familjen!), och i den finns det lite hopp. Jag vill så gärna lära mig hoppa ordentligt så jag försökte ju. Men så gick det aningen fel i ett försök.. Jag kom för fort in i första hoppet och flög först en gång och landade lite illa så jag tappade balansen. Precis efter landningen kommer nästa hopp och jag tappar kontrollen helt och crashar ner i pisten, voltar 76 500 gånger och avslutar med en fin bodyplant i den relativt hårda snödrivan i kanten av pisten.. Kände ingenting alls just då men sen på eftermiddagen kände jag att jag fått ont i båda höfterna och vänster knä. Men men, vila nån dag sen är det bara till att köra igen :)

Sen igår kväll drog vi ut med jobbet. Först åkte vi till en restaurang/pub och gjorde diverse dryckesintag, efter det var det Regina (underbart hotell med underbar bar) som gällde. Jag, Stina och Oskar vart inte belåtna med det utan fortsatte sedan till en av BG's populära uteställen, Silver Bullet (bullit?). Riktigt skoj var det :) Avslutningsvis gick vi hem till Stina (bor mitt emot oss) för att chilla lite men det slutade med att vi alla somnade på bredd i hennes säng med underbara kvarteret skatan på datorn.

Hinner verkligen inte skriva mer nu.
Nu väntar jobb om 10 min och ikväll är det för första gången på ett par veckor mycket gäster igen.

Lite bilder;;;;



Här har vi en bild från Dorfgastein, granne till Bad gastein. Vi åkte dit med bland annat en hotellgäst som både jag och Jesper diggade! Karsten är namnet och han finns på de nästa två bilderna.


Karsten - The Man!


How to live life..

Gubben på bilden är över 80 år gammal men driver fortfarande sin lilla stuga i en av backarna i Dorfgastein. Förmodligen tar han skidorna ner varje dag när han ska hem. Imponerande :)

Titta noga nu, det är inte varje dag jag är med på bild!


En bild tagen för några veckor sedan. Förbannat svårt att fota i fart bakifrån...
Går knappt få skärpa men lite cool blev den.




Draft: Jan. 20, 2010

Då var Jesper väck. Igår åkte han till Berlin för att besöka fashion week! Han stannar dock bara till tidig fredag, sen är han tillbaks i BG. Hoppas ni mamma o pappa visste om det, annars fick ni veta det nu :) Nu måste jag ut i backen och glida i solen!! Later

Draft: Jan. 18, 2010

Såhär kan det se ut en morgon hos oss.

Draft: Jan. 15, 2010


Draft: Jan. 14, 2010

Hinner inte med mer än detta lilla nu för jag ska jobba om 2 minuter!
Senare idag kommer det upp en eller två videos!

Live life people.


Salim gör sig snygg framför kameran på lunchen nere i Angertal!







Draft: Jan. 10, 2010

Så trevligt att det finns ett gäng trogna läsare. Mycket roligt att ni vill ta del av vårt liv ska ni veta!
Det var ett tag sedan det kom upp något, och som alltid skyller vi på tidsbrist. Mycket skidåkning, jobb och massa annat som tar upp större delen av dagarna..


Fick en request av familjen att fixa några bilder från liften/pisten och det är....ja fixat! I form av en video. Men nu är det något këff med internet vilket gör att jag inte kan ladda upp klippet från idag då vi sitter i liften på väg upp. Lägger upp det så fort det går.


Här följer några bilder från i fredags, lördags och idag. Denna gången är bilderna extra kryddade med passande bildtext.


En trevlig restaurang någon minut från vår lägenhet. De har Bad Gasteins kanske godaste pizza! En av de anställda, en äldre man, stöter man på lite då och då på casinot. En äkta gambler :)

Detta är inne på ett trevligt hak i Sportgastein från igår. Någon form av svalkande dryck med random tilltugg (gärna en twix eller två) är guld värt efter några timmar i bergen. Fr v. Fabian (ascool snubbe som skär till sin medhavda ostbit med sin stora, gamla och gedigna kniv), Jeppe, jag och Andi. Andi är vår roommate. Mycket begåvad kock-lärling på grannhotellet Haus Hirt.

Vy från toppen av Stubnerkogel-liften. Ja, alltså "the main lift" som går från centrum nere i Bad Gastein.

Liknande bild från samma spot. Det var helt sanslöst vackert idag.


Bis Später!

Draft: Jan. 7, 2010

Yo!

A short movieclip of today skiing in Sportgastein!
The weather wasn't great but quite good skiing.

Good Night!
Guten Nacht!
Sov gott!

/Martin (& Jesper)



Draft: Jan. 6, 2010

Idag var vi hurtiga och steg upp relativt tidigt för att försöka oss på lite grymma skidbilder i Sportgastein!
Vädret var lite lustigt men några fina bilder blev det till sist. Håll till godooooo.


Draft: Jan. 3, 2010

Hej gott folk!
Här kommer ett gäng bilder igen minsann.
Först är det några från nyår innan festen började.
Sedan lite bilder på personalen följt av några shots från dagens restaurangbesök på Eden.
Avslutningsvis föreställer de tre sista bilderna byns goda kebabhåla, det gladaste fiket, samt vårat hem!

Dags att sova :)
Ciao!

Draft: Jan. 2, 2010

Fler bilder! I brist på nya bilder följer här ett axplock av lite äldre. Imorgon ska det enligt rapporterna vara toppenväder, och eftersom det snöar idag innebär det goda förutsättningar för vackra bilder.

Vår vän Björn åkte just hem, så nu är vi åter two and a half men i hushållet (Andy är ju pytteliten). Vem kommer härnäst och hälsar på?


RSS 2.0